Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 1 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6

 
 

Consult & Tarieven   


 

Consult   
 

Gebruik de laatste 3 dagen voor het consult géén tongschraper, eet géén tongverkleurend voedsel op de dag van het consult bv. drop, bosbessenjam etc. en draag géén make-up. Tongdiagnose maakt een belangrijk deel uit binnen de TCM, waaronder de kleur van het tonglichaam, maar ook de dikte, kleur, consistentie etc. van het tongbeslag. Dit geldt ook voor gelaatskleur, kleur van lippen etc.
 

 • Wanneer u zwanger bent, dan dient u dat tijdens het eerste consult te melden. Dit geldt ook als u een pacemaker, ICD, een kunstknie/-heup of metalen plaatwerk in het lichaam heeft.
   
 • Neem de ingevulde intake-vragenlijst mee (alleen bij het eerste consult).
   
 • Zorgt u in het kader van de hygiëne, dat u heeft gedoucht op de dag, dat u naar het consult komt?
   
 • Neem 1 groot strandlaken mee en 1 normale handdoek. Was de handdoeken daarna op minimaal 60 graden.
   

Het eerste consult
 
Voor u naar het eerste consult komt, wordt u verzocht om de intake vragenlijst (pdf) te downloaden, uit te printen en in te vullen. De lijst overhandigt u persoonlijk aan de therapeute.
 
Na het uitvragen van uw hoofdklacht, vindt de polsdiagnose, tongdiagnose, meridiaan- en buikpalpatie plaats. Vervolgens krijgt u nog een paar aanvullende vragen en wordt het eerste consult na ca. 40 minuten afgerond. Op basis van de verzamelde gegevens gaat de therapeute verder aan de slag en komt tot een Chinese diagnose, bepaalt welke behandelprincipes en - methoden er gebruikt gaan worden in de vervolgconsulten. U wordt dus NIET behandeld in het eerste consult (tenzij er zulke acute klachten zijn, die niet kunnen wachten). Mocht u angstig zijn voor acupunctuurnaalden, maak het kenbaar bij het eerste consult, we plaatsen graag een oefennaaldje voor u.
 
Mocht de therapeute tot de conclusie komen, om niet tot behandelen over te gaan, dan hoort u dat of meteen bij het eerste consult, of uiterlijk voordat het vervolgconsult plaatsvindt, om u zo onnodige kosten te besparen.
 
Vervolgconsulten
 
Bij aanvang van het vervolgconsult wordt eerst de pols gevoeld en de tong bekeken. Dan wordt meteen gestart met de acupunctuurbehandeling op basis van het door de therapeute gemaakte behandelplan. Rekent u totaal op ca. 45-50 min. voor u weer buiten staat.
 
Afhankelijk van uw klacht wordt er 1 x per week of 1x per 2-3 weken afgesproken of als het heel acuut is 2 keer per week. Dit wordt met u besproken, net als het te verwachten aantal benodigde consulten.
 
Om tot sneller resultaat te komen, kan het nodig zijn om acupunctuur te ondersteunen met Chinese kruiden. Zo wordt uw hoofdklacht ook begeleid tussen de acupunctuurconsulten in.

 
 
Tarieven   
 

Eerste consult of vervolgconsult:     € 65
 
Rekent u (indien nodig) voor Chinese kruiden op ca. € 10 per week, dat varieert afhankelijk van de leverancier en de producent. We informeren u vooraf indien de prijs hiervan afwijkt.
 
Betalen
 
Na het consult rekenen we graag meteen met u af middels pin. Bij Qi Clinic nemen we geen contant geld aan.
 
U krijgt de factuur direct overhandigd. De factuur dient u vervolgens zelf in bij uw zorgverzekeraar om de vergoeding van het consult overeenkomstig uw aanvullende verzekering terug te kunnen krijgen.
 
Afzeggen afspraak
 
Bent u onverhoopt verhinderd, dan vernemen we dat graag telefonisch van u en minimaal 24 uur van te voren. Bij minder dan 24 uur van te voren, wordt het consult in rekening gebracht.

 
Top

© MMXXIII Acupunctuur Centrum Qi Clinic                             Laatste update: 25-05-2023