Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 1 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6

 
 

Wie zijn wij   


 

 

 
Acupunctuur Centrum Qi Clinic is gelegen in Nuth onderdeel van Parkstad en behorend tot de nieuwe gemeente Beekdaelen. Op de kaart is de acupunctuurpraktijk van Mirjam Schreur gelegen in de driehoek Maastricht, Heerlen, Sittard en Geleen. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. Nuth heeft een eigen treinstation en de bushalte ligt op 200m van de praktijk.
 
De gezondheid van de patiënt staat er centraal. Vandaar dat er bewust is gekozen om met 1 patiënt tegelijk bezig te zijn, dus geen verdeelde aandacht over meerdere patiënten tegelijk. In alle rust en vakmanschap wordt aan verbetering van uw hoofdklacht gewerkt, vanuit de visie van de Traditional Chinese Medicine = TCM.
 
TCM therapeute Mirjam Schreur is gespecialiseerd in de balansmethode van dr. Richard Tan en behandelt daarmee pijnklachten zonder in het pijngebied te moeten prikken. Daarnaast is dit een effectieve methode om functionele klachten te behandelen zoals spijsverteringsproblematiek, vermoeidheidsklachten, stress en burn-out, menstruele en menopauzale klachten, allergiën en luchtwegproblemen.  
 
De Nederlandse TCM-therapeute Mirjam Schreur volgde haar opleidingen bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai te Nijmegen en Amersfoort. Ze voltooide daar de Basisvakopleiding, de Beroepsopleiding Klassieke Acupunctuur en de Westerse Medische Basisopleiding (CPION geaccrediteerd) allen cum laude. Stage liep ze bij Marijke Fluitsma, Ben Willems, Niels Klavers, Dr. Robin Saraswati Markus, Prof. Dr. Li Jie. Bij dezelfde Academie volgde ze daarna ooracupunctuur bij Dianne Sommers en de ondersteunende Chinese kruidenopleiding voor TCM-therapeuten bij Kris Oosting. Ze is praktiserend lid van de KAB Koepel en de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde genaamd Zhong. Deze beroepsvereniging bewaakt de kwaliteit van haar praktiserende therapeuten met betrekking tot het niveau van de gevolgde opleidingen en de jaarlijkse nascholingen. Sinds 1 november 2015 is ze directeur en TCM-therapeute bij Acupunctuur Centrum Qi Clinic.
 
 
Daarnaast beschikt Mirjam over de diploma's van chemisch analist en docerend- en uitvoerend musicus Solozang en Opera. Als zangeres/zangtechnisch expert is ze werkzaam in haar eigen Zang & Concert Praktijk en staat zelf geregeld op de planken. Als geen ander weet ze daardoor, wat er fysiek bij dit vak komt kijken. Het is een vorm van topsport, zonder dat het daarbij gebruikelijke medische arsenaal tot je beschikking staat. Vandaar groeide haar interesse om te kijken wat TCM kan betekenen om mensen die fysiek onder grote belasting staan te ondersteunen op een natuurlijke manier. Hoe optimaliseer je het lichaam? Hoe herstel je zo snel mogelijk na een intensieve periode? Hoe bevochtig je een stem bij intensief gebruik? Hoe optimaliseer je de ademhaling etc. Gedurende haar studie werd steeds duidelijker hoe breed inzetbaar de TCM is. Dit kunt u lezen onder "welke klachten".

 
 
                         

 
 
 
 
 
 
Top

© MMXXIII Acupunctuur Centrum Qi Clinic                             Laatste update: 25-05-2023